Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Widgets

Η Ε.Ε. προάγει τον ρατσισμό με ξενοφοβικό διαφημιστικό σποτ

Ένα αμφιλεγόμενο διαφημιστικό σποτ με τίτλο "Growing Together", που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις -και δικαίως.


Δείτε το βίντεο
Στο σποτ, το οποίο απευθύνεται σε υπάρχοντα και δυνητικά μέλη της Ένωσης, μια λευκή γυναίκα προχωράει μόνη της σε έναν άδειο σταθμό. Στην πορεία, εμφανίζονται ένας Ασιάτης, ένας Άραβας και ένας Αφρικανός με απειλητικές διαθέσεις. Τότε, η γυναίκα πολλαπλασιάζεται και τους περικυκλώνει, κατευνάζοντάς τους.




Το μήνυμα είναι σαφές: μόνη της, μια ευρωπαϊκή χώρα κινδυνεύει από τους κακούς και επιθετικούς ξένους, ενώ ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τη δύναμη να τους κάνει να φερθούν πολιτισμένα. «Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο δυνατότεροι είμαστε».

Ποιος να το περίμενε, πως ένα "together" θα εμπεριείχε τόσο ρατσισμό...

ΥΓ: Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η Ε.Ε. αποφάσισε να αποσύρει το video σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία του, λόγω των αντιδράσεων.




1 σχόλιο :

  1. λίγο υπερβολικός ο τίτλος "ξενοφοβικός" οφείλω να επισημάνω...στην ουσία το μήνυμα είναι "σας δεχόμαστε όλους με τους όρους μας".Όσο για την αγριάδα των ξένων,παρουσιάζει απλώς αφτιασίδωτη τη κατάσταση που η ίδια η Ε.Ε έχει προκαλέσει με τη ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική της.Μη γίνεσαι ευαίσθητος "αριστερός"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή



Σχολιάστε εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...