Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Widgets

Τρεις Έλληνες φωτορεπόρτερ διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Pictures of the Year»



Οι εικόνες από τα βίαια επεισόδια της Αθήνας βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τον φετινό διαγωνισμό «Pictures of the Year International» που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα, χαρίζοντας στους φωτορεπόρτερ Γιάννη Κολεσίδη, Άγγελο Τζορτζίνη και Λουίζα Γκιουλιαμάκη σημαντικές διακρίσεις.


Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «General News» απονεμήθηκε στον Γιάννη Κολεσίδη για μια εικόνα που ο ίδιος είχε απαθανατίσει κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Ιουνίου. «Στη φωτογραφία, οι δύο αστυνομικοί φαίνεται σαν να πνίγουν έναν διαδηλωτή με τον τρόπο που τον κρατούν. Όπως, δηλαδή, πνίγονται και οι διαδηλώσεις. Υπάρχει ένας συμβολισμός», δήλωσε ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ.


Το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Spot news» κέρδισε ο Άγγελος Τζορτζίνης, ο οποίος, αναφερόμενος στις συνθήκες υπό τις οποίες λήφθηκε η δική του φωτογραφία, δήλωσε: «Ήταν Φεβρουάριος σε μια από τις διαδηλώσεις όπου συνέβησαν πολλά. Κάποια στιγμή ένας αστυνομικός χτύπησε με τη μηχανή του έναν διαδηλωτή. Αμέσως έπεσαν πάνω του μολότοφ, μπουκάλια και πέτρες. Η εικόνα έκανε τον γύρο του κόσμου και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Time». Και σε αυτή τη φωτογραφία υπάρχει ένας συμβολισμός. Δεν βλέπουμε απλώς έναν άνθρωπο που καίγεται. Γύρω, άλλοι τον κοιτούν. Είναι σαν αρένα. Και αυτός συμβολίζει την εξουσία. Καίνε την εξουσία».











Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



Σχολιάστε εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...