Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Widgets

Ο εφιάλτης στο δρόμο προς τις εκλογές...

Όσοι θέλουν να βλέπουν μπροστά έχουν ήδη καταλάβει τι μας περιμένει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Θα είναι οι πρώτες από τη μεταπολίτευση όπου ο πολιτικός λόγος των κομμάτων θα έχει ελάχιστη σημασία. Θα μεταβληθεί σε απλό παραφερνάλιο της εκλογικής μάχης. Οσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε θα τα ξεχάσουμε. Το μέγα δίλημμα των εκλογών δεν θα το θέσουν στους ψηφοφόρους οι πολιτικοί αρχηγοί.
Θα το θέσουν κατευθείαν οι δανειστές με πρώτη και καλύτερη την Γερμανία.
Το δίλημμα θα είναι ή ψηφίζετε τα κόμματα που συμφωνούν με τη δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο ή ψηφίζετε τα κόμματα που διαφωνούν και οδηγείστε στη χρεωκοπία.
Τόσο απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης δεν θα έχει προηγούμενο. Μη νομίζετε όμως πως θα αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο από τα πολιτικά κόμματα που θα πάρουν μέρος στις εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θα αποδεχτούν επί της ουσίας τον ωμό εκβιασμό και θα επιχειρήσουν να τον μεταφέρουν στο εκλογικό σώμα. "Ψηφίστε μας για να μην πτωχεύσουμε" θα είναι το μόνιμο μοτίβο των δύο μεγάλων (;) κομμάτων. Από κοντά κι εκείνα τα μικρότερα κόμματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα αποδεχτούν τον εκβιασμό.

Σκηνικό τρόμου, εκβιασμού και εκφοβισμού θα στηθεί από τη μια ως την άλλη άκρη της χώρας. Ενα καταρρέον πολιτικό σύστημα θα επιχειρηθεί να στηθεί και πάλι στα πόδια του. Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που θα στηρίζουν το μνημόνιο θα μεταβληθούν σε θλιβερούς κομπάρσους της προεκλογικής περιόδου. Ο Σόιμπλε, η Μέρκελ, ο Γιούνγκερ, ο Σαρκοζί και ο Όλι Ρεν θα μεταβληθούν σε πραγματικούς πρωταγωνιστές της προεκλογική διαπάλης. Αυτοί θα αναλάβουν το "βαρύ έργο" της τρομοκράτησης των ψηφοφόρων. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ πρόθυμα θα διαμεσολαβούν για να "φτάνουν" οι... απόψεις τους στο εκλογικό σώμα.

Αναλυτές και οικονομολόγοι της μιας δραχμής και για μια δραχμή, θα μας εξηγούν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Η ελληνική κοινωνία θα απειληθεί με ένα βαθύ διχασμό. Οχι ανάμεσα σε αυτούς που θα προπαγανδίσουν τον ωμό εκβιασμό και σε όσους τον αρνούνται. Ο διχασμός θα γίνει ανάμεσα σε αυτούς που τρομοκρατημένοι και φοβισμένοι θα κατηγορούν τους υπόλοιπους ότι θέλουν να τους οδηγήσουν στον αφανισμό. Δεν θα πρόκειται για πολιτικό αλλά για βαθύ κοινωνικό διχασμό.

Για τέτοιες καταστάσεις οφείλουν να προετοιμαστούν όσες πολιτικές δυνάμεις λένε και θα συνεχίσουν να λένε όχι στο νέο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Σήμερα έχουν την άνεση από τις συγκεντρώσεις, τα έδρανα της Βουλής και τα μικρόφωνα να αντιτίθενται στο μνημόνιο, σε όσους το ψήφισαν και σε όσους το επέβαλαν. Αύριο μεθαύριο είναι πιθανό να έχουν απέναντι τους όχι τους πολιτικούς αντιπάλους αλλά μερίδα από τους ίδιους τους πολίτες που θα τους κατηγορούν ότι θέλουν την καταστροφή της χώρας και των "νοικοκυρέων" της.

Μοιάζει σενάριο αλλά θα γίνει πραγματικότητα. Ας μην ξεχάσουν το περιεχόμενο αυτών των γραμμών οι αναγνώστες...






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



Σχολιάστε εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...