Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Widgets

REinFORM: Κάλεσμα προς τους Έλληνες της Ολλανδίας - 6 Μάη: δίνουμε μήνυμα ανατροπής


REinFORM6 Μάη: δίνουμε μήνυμα ανατροπής



Οι εκλογές της 6ης Μαίου πραγματοποιούνται τη στιγμή που ο ελληνικός λαός βιώνει τη συνεχιζόμενη εξαθλίωση. Μετά από 2 χρόνια εφαρμογής των καταστροφικών πολιτικών των μνημονίων, οι Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες, το πολιτικό σύστημα, η Ε.Ε., το ΔΝΤ και το τραπεζικό λόμπυ θέλουν να βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων και των ανέργων για να νομιμοποιήσουν ηθικά και πολιτικά τις επιλογές τους.

Στα δύο χρόνια που πέρασαν, οι εργαζόμενοι έχασαν κατά μέσο όρο το 25% του εισοδήματός τους, η ανεργία ξεπέρασε το 20% ενώ η φτώχεια, η ανέχεια και η δυστυχία κυριαρχούν όλο και περισσότερο. Σε αυτά τα δύο χρόνια, οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ υποθήκευσαν το παρόν και το μέλλον του εργαζομένων και του λαού για να σώσουν τις ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες, να προστατεύσουν το ευρώ και να ικανοποιήσουν τις πιο βαθιές επιθυμίες για κέρδος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.

Τώρα μας ζητάνε την ψήφο μας για να προχωρήσουν σε μια νέα ληστρική επίθεση στα δικαιώματα του λαού. Οι αξιωματούχοι της Τρόικα και της Ε.Ε. δηλώνουν χωρίς περιστροφές ότι τον Ιούνιο όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές πρέπει να περικόψει τους μισθούς στα 300 ευρώ, να ιδιωτικοποιήσει όλη τη δημόσια περιουσία και να καταργήσει τα τελευταία υπολείμματα προστασίας της απασχόλησης και κοινωνικού κράτους.

Για να στρέψει την προσοχή του ελληνικού λαού μακριά από τις ευθύνες του, το πολιτικό σύστημα της χώρας αναδεικνύει συστηματικά και ύπουλα τους μετανάστες σαν υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαγγέλουν 'εκκαθάριση των πόλεων' από τους μετανάστες και εξαπολύουν προεκλογικά πογκρόμ κατά των μεταναστών με την αστυνομία στην πρώτη γραμμή. Στην πρόσπάθειά τους αυτή εκκολάπτουν και το 'αυγό του φιδιού', τη Χρυσή Αυγή, που μετά από πολύχρονη στήριξη από τις κυβερνήσεις βρίσκεται στα πρόθυρα της εισόδου στο κοινοβούλιο.



Σε αυτές τις εκλογές δε μένουμε σιωπηλοί!

Με πλήρη συνείδηση πως η επιβίωση του ελληνικού λαού και η κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανατροπή που απαιτούν τα δικαιώματα των νέων, των εργαζομένων και των ανέργων στην Ελλάδα δεν κρίνεται κυρίως από ένα εκλογικό αποτέλεσμα, καλούμε τους Έλληνες της Ολλανδίας να συμμετέχουν στις εκλογές και να δώσουν ψήφο αποσταθεροποίησης στο πολιτικό σύστημα και στα σχέδια της Τρόικα. Ας δείξουμε πως η κυβέρνησή τους που θα προκύψει από τις εκλογές δεν έχει ούτε τη στοιχειώδη εκλογική νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό. Με αυτή τη λογική, καλούμε στην καταψήφιση των κομμάτων που είναι υπεύθυνα τόσο για την καταστροφή των τελευταίων δύο χρόνων αλλά και για την προηγούμενη πολιτική και οικονομική πραγματικότητα μέσα στην οποία προετοιμαζόταν συστηματική η τωρινή κατάσταση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ). Καλούμε επίσης και στην καταψήφιση των κομμάτων που προσπαθούν να υφαρπάξουν ψήφους διαμαρτυρίας και να τους μετατρέψουν σε διαπραγμάτευση και τελικά στήριξη των της πολιτικής της Τρόικα (ΔΗΜ.ΑΡ. Καμένος κλπ). Καλούμε τέλος στην καταψήφιση των δυνάμεων του ρατσισμού, του φασισμού και του ακραίου σκοταδισμού που θέλουν μας κάνουν να ξεχάσουμε το πολιτικό και οικονομικό σύστημα και να δούμε τους μετανάστες σαν αιτία των δεινών (Χρυσή Αυγή).

Χωρίς να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε πολιτικούς σχηματισμούς ή πρόσωπα - σωτήρες, καλούμε τους Έλληνες της Ολλανδίας να στηρίξουν σε αυτές τις εκλογές την αριστερά. Καλούμε στην απόρριψη των λογικών της έλλειψης 'κυβερνητικής' πρότασης που καταλογίζουν τα ΜΜΕ στο σύνολο της αριστεράς αλλά και στη λογική της χαμένης ψήφου για τα μικρά κόμματα και ιδίως για όσα δεν συγκεντρώνουν το 3% των ψήφων. Η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και ο σχηματισμός κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα ενός πλήρως αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου και όχι της λαϊκής θέλησης. Με αυτή τη λογική, σε αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουμε για να εκλέξουμε κυβέρνηση ή βουλευτές αλλά για να μην επιτρέψουμε τη νομιμοποίηση των καταστροφικών πολιτικών τους μέσα από τις εκλογές και για να δηλώσουμε ότι θα μας βρουν πάντα απέναντί τους.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε συνείδηση πως η μάχη για την επιβίωση του ελληνικού λαού, η μάχη για μια δίκαιη κοινωνία στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο δε θα περάσει κατά κύριο λόγο μέσα από την κάλπη. Αυτή τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί, στους χώρους δουλειάς μας ή εκεί που σπουδάζουμε, στις πλατείες ή οπουδήποτε αλλού βρισκόμαστε. Θα τη δώσουμε οικοδομώντας νέους δρόμους συλλογικής δράσης, νέους δρόμους αμφισβήτησης και ανατροπής για μια κοινωνία που δε θα χωράνε ούτε τα μνημόνιά τους, ούτε τα διλήμματα και οι μονόδρομοι που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, ούτε ο ρατσισμός και ξενοφοβία. Το στοίχημα μιας κοινωνίας που θα λειτουργεί με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι με βάση την κερδοφορία των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων είναι ανοιχτό και βρίσκεται στα χέρια μας, όσο δύσκολο και ακατόρθωτο και αν ακούγεται. 


Απρίλιος 2012


REinFORM 







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



Σχολιάστε εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...