Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Widgets

"Λεφτά υπάρχουν..." Έτσι δεν είναι μπαμπά;

Προεκλογικά το σύνθημα που ακούστηκε περισσότερο από κάθε άλλο ήταν το «υπάρχουν λεφτά». Σύνθημα που ερχόταν ως απάντηση στα όσα έλεγε η τότε Κυβέρνηση ότι τα ταμεία είχαν αδειάσει.





  • Αύξηση των τελών κυκλοφορίας
Όταν επιβαρύνεις τα τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα που έχουν υπερβεί την πενταετία, ουσιαστικά προτρέπεις τους καταναλωτές να αγοράσουν καινούριο ΙΧ. Και ειδικά τους καταναλωτές με τα μικρότερα εισοδήματα, γιατί οι άλλοι δεν περιμένουν τη Μπιρμπίλη να τους πει πότε ν’ αλλάξουν το ΙΧ τους.
Συμπερασματικά :
Τα αυτοκίνητα τα παίρνουμε για πέντε χρόνια – από τον έκτο αρχίζουν να επιβαρύνονται με πρόσθετα τέλη χάριν της πράσινης ανάπτυξης


Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 5 ετών, δεν τα κρατάνε επειδή είναι μ***ες. Απλά δεν έχουν τα λεφτά να πάρουν καινούργια.
Έτσι δεν είναι μπαμπά;


  • Η επιβολή τέλους κινητής τηλεφωνίας στα καρτοκινητά: μέτρο της προηγούμενης κυβέρνησης που δεν αποσύρθηκε
Οι εταιρείες  παραπλανούν τους χρήστες, καθώς π.χ. σε μια κάρτα ανανέωσης των 10 ευρώ ο πραγματικός χρόνος ομιλίας είναι μόλις 6,9 ευρώ.
Επιπλέον η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που επιβάλλει τέλος κινητής τηλεφωνίας και στους χρήστες κινητών τηλεφώνων. Οι χώρες στον υπόλοιπο κόσμο που επιβάλλουν το συγκεκριμένο τέλος είναι οι: Τανζανία, Ουγκάντα, Ζάμπια, Μπανγκλαντές, Τυνησία, Ιράν, Ιορδανία, Τουρκία και Αλβανία.(πηγή ΤΑ ΝΕΑ, 26/6/2009)


Η επιβολή τέλους κινητής τηλεφωνίας στα καρτοκινητά πλήττει τους πλέον αδύναμους οικονομικά χρήστες (φοιτητές, μαθητές, νέους, άνεργους).
Έτσι δεν είναι μπαμπά;









2 σχόλια :

  1. Πλήρωσα 204 ευρώ επί Νέας Δημοκρατίας και τώρα 352 επι "σοσιαλιστικού" ΠΑΣΟΚ για ένα 1600άρι μοντέλο του 93!
    Δεν είναι ότι δε θέλω να το αλλάξω αλλά με τα 840 ευρώ το μήνα μου πέφτει κομματάκι δύσκολο.
    ΟΥΣΤ λεχρίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή



Σχολιάστε εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...