Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Widgets

Ονομάζομαι Δημήτρης Καζάκης και είμαι οικονομολόγος

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν πολύ αλλά κάποια άλλα αλλάζουν. Πολύς κόσμος γνώρισε τον Δημήτρη Καζάκη δύο χρόνια πριν ως ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας αριστερών Οικονομολόγων-Πανεπιστημιακών που συγκροτήθηκε με άξονα κείμενο υπογραφών υπό τον τίτλο «Παύση πληρωμών – έξω από το ευρώ».



Ο Δημήτρης Καζάκης ήταν από τότε ικανός ρήτορας χωρίς να έχει τελειοποιήσει ακόμα το σημερινό υπεροπτικό του ύφος. Η βασική ιδέα για ένα νέο ΕΑΜ αποτελούσε ήδη το βασικό πυρήνα της σκέψης του. 

 Από το 2010 μιλούσε για την ανάγκη συγκρότησης ενός λαϊκού, μαζικού Μετώπου και επέμενε ότι αυτό το Μέτωπο δεν μπορεί να αποτελεί υπόθεση μόνο της Αριστεράς γιατί η τελευταία δεν έχει την πλειοψηφία στην κοινωνία και τις τελευταίες δύο δεκαετίες “έχει χάσει τη μπάλα”. Ωστόσο τότε επέμενε ότι το Μέτωπο αυτό πρέπει να είναι ΤΑΞΙΚΟ. 

 Σε καμία περίπτωση δεν πίστευε κανείς ότι η πρόταση του θα εκφυλιζόταν στη συμμαχία με ένα περιθωριακό θρησκόληπτο και εθνικιστικό γκρουπούσκουλο, το προσωπικό όχημα ενός πολιτικού-μπαλαντέρ όπως είναι ο Στέλιος Παπαθεμελής που διατέλεσε υπουργός Δημόσιας Τάξης και που μετά την αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε βουλευτής και με τη ΝΔ. 








3 σχόλια :

  1. oti na'nai.varethikame tous anthellhnes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανθέλληνας είναι ο Παπαθεμελής πρώτα απ'όλα. Για να ξέρουμε τι λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ Συνεχίζονται οι απεργίες πείνας των πολιτικών κρατουμένων για την ζωή και την αξιοπρέπεια Tα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού ξεκίνησαν στις 8/4 απεργία πείνας απαιτώντας την οριστική μεταγωγή τους στις Φυλακές του Κορυδαλλού έχοντας έρθει σε ρήξη με τους ανθρωποφύλακες της Δομοκού και συγκεκριμένα τον επικεφαλής αρχιφύλακα της Δομοκού, τον θρασύδειλο Χρήστο Κλιάρη λόγω της αξιοπρεπούς στάσης των συντρόφων να μην δέχονται σωματικό έλεγχο. Από 8/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης στους συντρόφους του και ο Χρήστος Τσάκαλος μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης θα ξεκινήσουν σταδιακά με τον αναρχικό Θεόφιλο Μαυρόπουλο, την απεργία αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των συντρόφων τους. Από την Τρίτη 17/4 ξεκίνησαν απεργία πείνας και τα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Χάρης Χατζημιχελάκης, Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Πολύδωρος. ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή



Σχολιάστε εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...