Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Widgets

Τα απολύτως αναμενόμενα: Νέα επίθεση απεργοσπαστών στη Χαλυβουργία

Αναδημοσίευση από Lenin Reloaded



Τελευταία ενημέρωση για τους τραυματίες: Είναι όλοι καλά, οι δύο έχουν ήδη βγει από το νοσοκομείο. (2:31 μ.μ.)


Πριν από καμιά ώρα εμφανίστηκαν στο εργοστάσιο απεργοσπάστες με διευθυντικά στελέχη. Σκοπός τους ήταν να μπουν και να καταλάβουν ουσιαστικά το εργοστάσιο μιας και προσπάθησαν να κλείσουν την πύλη με λουκέτα.

Οι απεργοί αντέδρασαν άμεσα και τότε οι απεργοσπάστες πέρασαν σε πιο βίαιες μεθόδους. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις από τους απεργούς οι οποίοι, με ζαλάδες και πιθανά σπασίματα (ο ένας στα δάχτυλα του χεριού) αυτή την ώρα βρίσκονται στο Θριάσιο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ακόμη αυτή την ώρα εξετάζονται από τους γιατρούς.

Στο εργοστάσιο έχουν μαζευτεί απεργοί και αλληλέγγυοι.

Κάνουν έκκληση σε όσους μπορούν από τώρα και ως το βράδυ να πάνε στη πύλη του εργοστασίου.

Αστυνομία μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί αλλά φοβούνται κλιμάκωση της επίθεσης.



Υ.Γ. Παρακαλώ να ενημερωθώ άμεσα όταν υπάρξει παρέμβαση του "Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς", που αναμένω να δώσει το δυναμικό του παρόν στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες τώρα που έχει και την εκλογική δύναμη.


UPDATE: Έχουμε άμεση και δυναμική παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ. Θα διεκδικήσει την μείωση των περιβαλλοντικών ρύπων της Χαλυβουργίας όταν ξανα-αρχίσει επιτέλους η λειτουργία του εργοστασίου:

"Χρειάζεται να σκεφτούμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, να θέσουμε προτεραιότητες και να τις πάμε παρακάτω ταυτόχρονα με τη δημιουργία ενός κοινού χώρου έκφρασης και συμμετοχής με ισότιμες διαδικασίες, με στόχο τη συσπείρωση ενός ριζοσπαστικού δυναμικού που μετέχει στους κοινωνικούς αγώνες, παράγει και υποστηρίζει την πολιτική πράξη. Το τελευταίο γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό και από την αθρόα (και συντονισμένη) προσέλευση δυνάμεων με εντελώς διαφορετικές αφετηρίες.

Πιστεύουμε ότι όσοι βρεθήκαμε και βρισκόμαστε τόσο στην θεματική όσο και σε κοινές πρωτοβουλίες, πρέπει και μπορούμε να συμβάλλουμε ως ομάδα δράσης, διεκδίκησης, διαμόρφωσης θέσεων και προτάσεων, υλοποίησης πρακτικών και επικοινωνίας με τα περιβαλλοντικά κινήματα."


Update 2: Για να σοβαρευτούμε:
4:23 μ.μ.: από τον Χάρη Μανώλη: Το Δ.Σ των εργαζομένων και οι απεργοί Χαλυβουργοί καλούν το λαό σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης σήμερα 6μμ έξω από την Πύλη της Χαλυβουργίας. Να μην αφήσουμε την απεργοσπασία να περάσει.


Update3: Τελευταία ενημέρωση
Κάνουμε αυτή τη διευκρίνιση για να μη δημιουργούνται παρερμηνείες ή παραπληροφόρηση: Λόγω της έντασης των τελευταίων ωρών υπάρχει μια σύγχυση σε ότι αφορά την πληροφόρηση. Ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων Χάρης Μανώλης ανέβασε στη σελίδα "Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ" στο facebook την είδηση για τη συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα.

Από το μπλογκ «Αντίσταση στις γειτονιές» αναδημοσιεύσαμε κάλεσμα των απεργών χαλυβουργών για συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα.

Αργότερα διαψεύστηκε η συγκέντρωση στη συγκεκριμένη ώρα. Όπως και να’ χει όμως η παρουσία μας στο εργοστάσιο είναι απαραίτητη όλες τις ώρες, σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Η συμβολή όλων όσων έχουν τη δυνατότητα να πάνε θα είναι καθοριστική. Πρέπει να αποτρέψουμε τη νέα επίθεση της εργοδοσίας και των τραμπούκων της, που συνδυάστηκε… τυχαία;;; με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Απ’ ότι φαίνεται σηματοδοτούνται νέες εξελίξεις. Επαγρύπνηση και περιφρούρηση του ηρωικού αγώνα των χαλυβουργών από όλους τους εργαζόμενους.


ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



Σχολιάστε εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...